Baby-actief


voor baby's van ongeveer 5 tot 11 maanden


Je kunt deze korte cursus doen als aanvulling op de cursus babymassage of als eerste cursus.

Vanaf ongeveer 4 tot 5 maanden veranderen de reacties van je baby. Hij kan dingen vastpakken; maar ook zijn eigen handen en voeten zijn fascinerend. Hij speelt ermee, stopt ze in zijn mond en beweegt ze heen en weer; hij krijgt steeds meer grip op zijn omgeving. Hij maakt gebruik van alle kansen die hij krijgt om, door te spelen, vaardigheden te ontwikkelen die hij nodig heeft om te groeien.

In deze fase, wanneer je baby meer controle krijgt over zijn bewegingen en de wereld om hem heen begint te ontdekken, heeft hij behoefte aan plezier en groeimogelijkheden

De cursus Baby-actief heeft een dynamisch karakter afgestemd op je baby. Je doet samen met je baby vrolijke bewegingsspelletjes (vliegen, draaien, zweven, rollen etc.) en ontwikkelingsspelletjes; en je masseert je kindje. Zo beleven jullie nog meer plezier aan elkaar, doe je idee├źn op om je kindje in zijn ontwikkeling te stimuleren door middel van samen spelen en genieten jullie van deze manier om contact te hebben met je kindje.

Baby-actief wordt in kleine groepjes gegeven en bestaat uit vier bijeenkomsten van 1, 5 uur. Cursusmomenten zijn mogelijk op maandag t/m vrijdag en op zaterdag. Er wordt gestart bij voldoende aanmelding voor een gemeenschappelijk dagdeel. Geef bij aanmelding daarom aan op welke dag / dagen je kunt.

Meenemen: celstofmatje, massage-olie (op natuurlijke basis), enkele handdoeken en evt. Omslagdoek, voeding, eventueel een klein stukje speelgoed voor de oudere baby, en verder de gebruikelijke spulletjes.

Het is raadzaam om makkelijk zittende kleding aan te trekken als ook luchtige kleding i.v.m. De kamertemp. Van 22 graden.