Cursus massage bij adoptie- en pleegkinderen


Inhoud


De cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers van een pleeg- of adoptiekind vanaf de babyleeftijd.

Je leert je kind volledig te masseren. De basis van de cursus is de Shantala methode aangevuld met andere massagetechnieken. Nadruk ligt op het in aandacht en met respect bezig zijn. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in contact komen met je kind en laten voelen dat je hem / haar volledig accepteert. Hierdoor schep je een veilige situatie.
Tevens kan er in de cursus een thema centraal staan gerelateerd aan adoptie of pleegzorg.

Bij de vorm en de inhoud van de cursus gaan we vooral uit van de situatie, de leeftijd van je kind(je) en de specifieke wensen die jullie hebben.

Na het volgen van de cursus kunnen jullie de massage op elk gewenst (of noodzakelijk) moment met je kind toepassen.

Individueel of groepscursus


De mogelijkheid bestaat om aan te sluiten bij een reguliere groepscursus baby- of kindermassage. Vanwege de specifieke achtergrond kan het raadzaam zijn om de cursus helemaal af te stemmen op jullie kindje. Heb je bijvoorbeeld een kindje dat moeite heeft om aangeraakt te worden, dan leer je naast de algemene massage specifieke technieken die geschikt zijn bij afwerend gedrag.
In gezamenlijk overleg kunnen we een dag en tijd afspreken die jullie en je kindje het beste uitkomt. De cursus kan in mijn praktijk of bij je thuis gegeven worden en wordt op je vraag aangepast. Er zijn drie lessen nodig om je de massagetechnieken eigen te maken. Een les duurt anderhalf uur.