Veel gestelde vragen

FAQ
Moet ik lang wachten voordat de cursus babymassage begint?
Er starten doorlopend nieuwe groepen. Meestal zijn er 2 of 3 lopende cursussen per week. Des te meer dag/dagdelen je kunt, des te sneller kun je ingedeeld worden.

 
Hoe is het gebruik van olie?
Er wordt gemasseerd met olie van het merk Holisan. Deze natuurlijke olie trekt goed in de huid en maakt deze soepel en zacht en geeft een ontspannende werking. Er is nauwelijks of geen sprake van overtollige olie. Wel is het aan te bevelen om na de massage het lichaam te douchen en zodoende eventuele olieresten af te spoelen. Verder wordt er rekening gehouden met je persoonlijke wensen wat betreft het gebruik en soort olie.

 
Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Ayurvedische massage?
Naast de voordelen van een gewone massage kent deze massage de verbeterde werking van het lichaam als geheel. Het geeft een activering van de organen, een werking op de lymfehuishouding zodat de afvalstoffen beter worden afgevoerd, en een betere doorstroom van de energie waardoor er vermindering van klachten optreedt. De massage werkt namelijk niet alleen op de spieren, maar ook op de meridianen, de onzichtbare energiekanalen die in en rond de spieren liggen.
Deze energiekanalen kunnen door allerlei redenen geblokkeerd zijn. De massage op en rond deze banen en drukpunten laat de energie weer vrij stromen. Je zult hierdoor een diepere ontspanning ervaren en klachten kunnen duidelijk verminderen of verdwijnen.

 
Waar komt de Ayurvedische massage vandaan?
Ayurveda wordt gezien als de oudste gezondheids-, genees- en leefwijze die zo'n vijf duizend jaar geleden op schrift werd gesteld. De massage is een holistische massagevorm die onderdeel vormt van de Ayurveda: kennis (veda) van het leven (ayur). Dus samengevat: Levenskennis. De aanbevolen massages worden tot op de dag van vandaag in India met succes gebruikt en worden gezien als een onderdeel van de dagelijkse verzorging.

 
Waar wordt de cursus babymassage gegeven?
De cursus wordt gegeven in Delft en kan eventueel bij je thuis worden gegeven.
Hand over Hand is gemakkelijk te bereiken vanuit Ypenburg, Delfgauw, Pijnacker, Den Hoorn, Schipluiden, De Lier, Maasland, Wateringen, Rijswijk, Zoetermeer en Berkel en Rodenrijs.

Klik hier voor de routebeschrijving.

 
Welke olie moet ik gebruiken?
Het gebruik van ongeparfumeerde olie wordt aangeraden. Het huidje van de baby is erg dun en hij kan zijn handje in zijn mond stoppen. Op deze manier kan de parfum in de bloedbaan terecht komen. Verder is het reukzintuig van de baby sterk ontwikkeld en kan de geur van parfum overprikkelend werken. Aan te raden oliŽn zijn *100 % zuivere* zoete amandelolie (o.a. Te koop bij Hand over Hand) of van Weleda de 'Elke Dag Olie' voor baby's. Voor verdere info.
Zie www.weleda.nl

 
Wat moet ik meenemen naar de cursus babymassage?
Je wordt gevraagd zelf te zorgen voor: een celstofmatje/kraamzeiltje, enkele handdoeken, massageolie op natuurlijke basis en voor jezelf een korte broek (voordeel huid op huid contact) of een makkelijk zittende lange broek.

 
Is het niet te koud voor mijn baby?
De ruimte waar gemasseerd wordt is verwarmd tot 22 graden.

 
Krijg ik iets mee op papier?
De cursus is inclusief een informatiemapje met uitleg van de Shantala babymassage en besproken thema's. Verder kun je de dvd shantala babymassage lenen.

 
Hoe zit het met voeden en babymassage?
Je kunt gewoon hier voeden - er is een magnetron en waterkoker aanwezig. Bij voorkeur geen volledige voeding net voor de massage maar ongeveer een klein half uurtje ertussen. Je moet ervan uitgaan dat we ongeveer een kwartier na aanvangstijd beginnen met de massage. Meestal worden de baby's na de massage gevoed. Komt je baby voor een volledige voeding tijdens de massage, dan passen we de massage aan.

 
Hoe zit het met de betaling?
Graag de eerste les contant betalen. Je ontvangt dan een factuur.

 
Hoe ontvang ik bericht over de startdatum?
Je wordt hierover 2 weken voor aanvang van de cursus gebeld.

 
Moet ik lang wachten voordat de cursus babymassage begint?
Er starten doorlopend nieuwe groepen. Meestal zijn er 2 of 3 lopende cursussen per week. Des te meer dag/dagdelen je kunt, des te sneller kun je ingedeeld worden.

 
Ik wil voorkomen dat ik te laat ben met aanmelden. Vanaf wanneer kan ik me inschrijven voor de cursus babymassage?
Vanaf ongeveer 3 tot 4 weken na de geboorte van je kindje. Je hebt dan een indruk van de situatie en kan van daaruit besluiten wat het beste bij jullie past.